Kokeilin tänään kahta eri raparperipiirakkaa ja tämä oli tosi nopea ja helppotekoinen ohje. Piirakasta tuli todella mehevää... Ohjeen voin kirjoittaa myöhemmin jos joku haluaa...

Tässä tulee ohje tähän piirakkaan...

2 munaa

2 dl sokeria

2 dl kermaa tai kerma-maitoa

1 dl voisulaa

4 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

Päälle:

n. 1/2 - 1 l raparperia, mustikoita, puolukoita tai punaherukoita

sokeria

Sekoita munat ja sokeri. Kaada kerma ja voisula joukkoon. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Ripottele päälle marjat sekä sokeria maun mukaan. Paista piirakka 200 asteen lämmössä noin 25 minuuttia. Huom! Mikäli haluat vielä mehevämmän piirakan sekoita 2 dl:aan kermaa 1 muna sekä 2 tl vanilliinisokeria ja kaada se piirakan päälle kypsymisen puolivälissä.

Tämä ohje on Jaakko Kolmosen kirjasta Leivotaan yhdessä.