Tänään keittiön valtasi tuoreen leivän tuoksu. Nalle kaura & ruis hiutalepaketin kyljessä oli helppo ja nopea ohje. Ohjeessa käytin tällä kertaa rasvatonta maitoa ja jauhoina tyhjensin pussin loput kaapista pois kuljeksimasta sämpyläjauhoja ja hiivaleipäjauhoja ja vehnäjauhoja vielä tarvittiin sillä pussin lopuista ei ihan tullut 7 desilitraa.

Sämpyläruudut (uunipannullinen, 24 palaa)

5 dl vettä

3 dl Nalle kaura&ruis -hiutaleita

1 ps kuivahiivaa

2 rkl siirappi tai sokeria

1 tl suolaa

1/2 dl öljyä

7 dl vehnäjauhoja

Voiteluun: vettä

Pinnalle: Nalle kaura&ruis -hiutaleita

Lisää +42 -asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen hiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää siirappi, suola, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi (n. 28x35cm). Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele leivän pinta vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita. Leikkaa taikinapyörällä levy neliöiksi. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.