Tämän päivän luukusta ilmestyy herkullisen karpalojuustokakun resepti.. Kakku sopii hyvin vaikka joulun ajan kahvipöytään tarjottavaksi... Ohjeen löysin Crème Bonjourin ohje vihkosesta.
KARPALOJUUSTOKAKKU
pohja:
175 g pipareita
0,5 dl Flora Kulta juoksevaa
täyte:
400 g Crèma Bonjour Karpalo tuorejuustoa
1 dl sokeria
2,5 dl Flora Vispiä
4 kpl liivatelehtiä
0,5 dl karpalomehua
kiille:
3 dl karpalomehua
4 kpl liivatelehtiä
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota Flora Vispi, lisää tuorejuusto ja sokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Sulata täytteeseen tulevat liivatteet karpalomehuun ja lisää massaan.
5. Kaada massa jähmettyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
6. Sulata liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumennettua karpalomehua ja sekoita lopun mehun joukkoon. Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
7. Koristele karpaloilla.
Kommentit