Tämän päivän luukusta ilmestyy herkullisen karpalojuustokakun resepti.. Kakku sopii hyvin vaikka joulun ajan kahvipöytään tarjottavaksi... Ohjeen löysin Crème Bonjourin ohje vihkosesta.

KARPALOJUUSTOKAKKU

pohja:
175 g pipareita
0,5 dl Flora Kulta juoksevaa

täyte:
400 g Crèma Bonjour Karpalo tuorejuustoa
1 dl sokeria
2,5 dl Flora Vispiä
4 kpl liivatelehtiä
0,5 dl karpalomehua

kiille:
3 dl karpalomehua
4 kpl liivatelehtiä


 
1. Murskaa piparit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon rasva. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 25 cm oleva, pinnoitettu irtopohjavuoka. Painele pohjaseos vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota Flora Vispi, lisää tuorejuusto ja sokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Sulata täytteeseen tulevat liivatteet karpalomehuun ja lisää massaan.
5. Kaada massa jähmettyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
6. Sulata liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumennettua karpalomehua ja sekoita lopun mehun joukkoon. Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
7. Koristele karpaloilla.