Joulukalenterin kolmannesta luukusta aukeaa jouluinen kahvipöydän herkku. Kaikkien aikojen joulu -lehdestä löysin tämän uuden joulun mausteilta maistuvan karpalokakun ohjeen. Tätä kakkua on tullut tehtyä jo pariin kertaan ja aivan ihana joulun odotus lahja ystävälle...

KARPALOKAKKU

5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
2 tl kanelia
100 g voita
3 dl kermaa
1 kananmuna
2 dl pakastekarpaloita

vuokaan: voita, korppujauhoja

koristeeksi: sokerikuorrutetta ja pakastekarpaloita

1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokerit, sooda ja mausteet.
2. Sulata voi ja jäähdytä se.
3. Lisää jäähtynyt voisula, kerma, kananmuna ja karpalot jauhoseokseen.
4. Sekoita taikina tasaiseksi.
5. Voitele ja jauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan.
6. Kypsennä kakkua uunin alatasolla noin 1 tunti.
7. Jäähdytä kakku vuoassa ja kumoa se jäähtyneenä.
8. Koristele kakku ennen tarjoilua.